Mai 2015

"Lazarillo": revirada, presentacion

Las edicions "Letras d'òc" venon de publicar "La vida de Lazarillo de Tormes" revirada a l'occitan pel roergàs Sèrgi Carles que se'n coneis plan lo talent de traductor.
Lo "Lazarillo", editat en Espanha en 1554 e d'autor inconegut, es un dels caps d'òbra de tota la literatura mondiala e lo primièr roman europenc que dobrís la dralha de la literatura picaresca.

Gloire et misère: poèmas de guèrra de J. Vailet

L'associacion "Les amis de Joseph Vaylet" ven de publicar "Gloire et misère", quaranta cinc poèmas e cançons en francés inedits de Josèp Vaylet (1894-1982), lo celèbre felibre majoral d'Espaliu, tèxtes escriches en francés pendent la guèrra de las trencadas.
Lo libre de 150 paginas (s''adreiçar: Amis de Joseph Vaylet, Gérard Ferrand, Les Matelines, 12500, Espalion, tel: 05 65 48 20 53) serà presentat lo dimècres 16 de decembre a 17:00 a la comuna d'Espaliu

Qui a volé mon patois?

Lo 3 de junh, a 18:00, al centre culturel departemental, avenguda Victor Hugo a Rodés, conferéncia (occitan e francés). Amb Miquèl Lafon, ancian regent en Avairon, autor d'un libre de recèrca sus "L'épopée scolaire aveyronnaise d'une langue proscrite". Projecccion inedita.

Estivada 2015

Rodés serà encara ongan la capitala d'Occitània tota amb l'Estivada, del 22 al 25 de julhet 2015, al centre de la vila, plaça dels Rutèns, al pè del musèu Soulages. Lo program es publicat.
Per ne saber mai: estivada-rodez.eu